Астрологичните тенденции през 2023 година - какво са ни подготвили звездите?

Меркурий ще бъде ретрограден за Нова година

17.12.2022 | 15:15 Редактор: Вяра Димова
Астрологичните тенденции през 2023 година - какво са ни подготвили звездите?

Любопитни ли сте за астрологичните тенденции, които ще оформят 2023 г.? Вижте кои ще са най-интересните акценти, които са ни подготвили звездите за идната година. 

1. Меркурий ще бъде ретрограден за Нова година и тази, и следващата

Няма да влезете ударно нито в 2023-а, нито в 2024 г.! Причината е, че и двете години ще започнат с периоди на ретрограден Меркурий: от 29 декември 2022 до 18 януари 2023 г., а след това отново от 13 декември 2023 до 1 януари 2024 г. И така, какво означава това за вас и целите ви? Просто си починете през празничния сезон и се опитайте да "смелите" всичко, което ви се е случило досега през годината. Отделете първите няколко седмици на 2023-а, за да помислите върху най-големите си успехи и най-големите уроци от 2022 г.

2. Сатурн се насочва към Риби за първи път от 29 години насам

Твърдият реализъм отново става бляскав, когато безмилостният Сатурн преминава в Риби, знака на фантазията и илюзията и то за цели три години! Това започва на 7 март 2023 г. Можем да очакваме повече гръндж от 90-те да нахлуе в модните подиуми, заедно с готик и антиутопия за тези, които искат да се отдадат на апокалиптичните фантазии през този цикъл. 

3. Борците за свобода няма да си починат много и през 2023 г.

През 2022 г. светският Юпитер проведе бойна мисия през Овен (знакът на войната) от 10 май до 30 октомври. От войната в Украйна до водените от жени въстания в Иран – да не говорим за борбата за репродуктивна свобода в САЩ и други – все събития, които оцветиха годината по особен начин, така че тя приличаше на една сложна битка. Колкото и уморени да сме от всичко това, не е време за почивка. 

4. Лунните възли през 2023 г. връщат сериозните взаимоотношения на мода

Кармичният южен възел на Луната – специална точка в небето – ще се движи през два знака, ориентирани към взаимоотношенията, интимния Скорпион и ориентираните към брака Везни, помагайки ни да преосмислим какво означава да си част от двойка. До 17 юли Южният възел завършва 18-месечна обиколка през Скорпион, знака на секса и възпроизводството. Тук има голям риск от нежелана бременност.

4. Венера ще бъде ретроградна по време на сватбения сезон, така че планирайте предварително.

Романтичната Венера постила дълъг червен килим в страстния Лъв, цели четири месеца, от 5 юни до 8 октомври. Желанието ни да се обличаме секси, да бъдем нежни, да ухажваме и да ни ухажват, ще бъде осезателно. Но има едно предупреждение към този удължен цикъл. От 22 юли до 3 септември планетата на любовта преминава в своя ретрограден период, променяйки се от вечерна звезда в утринна звезда (вижда се близо при зазоряване). 

5. Юпитер подновява надеждата около работата, парите и икономиката в средата на годината

С растящата инфлация и настъпващата потенциална рецесия, консуматорското общество ще пренареди приоритетите си през 2023 г. Пазарът на труда продължава да се бори както със съкращения, така и с недостиг на работна ръка. Но преди да се потопите в размишленията за края на света, погледнете напред към 16 май, когато щедрият Юпитер влиза в Телец, знака на практичния лукс. 

6. Плутон се премества във Водолей за първи път от далечния период 1778- 1798 г.

Докато много от нас въздишат с облекчение с идването на новата година, то Плутон, планетата на унищожението и регенерацията, се изстрелва в научнофантастичния Водолей от 23 март до 11 юни. Плутон за първи път излиза от патриархалния Козирог от 2008 г. насам. Това е планетата, която ръководи нашата колективна работа в сянка.

Четете повече на: tialoto.bg.

Снимка: pixabay