fallback

Край на вековната кралска традиция: Камила се отказва от придворните си дами

От новия ѝ основен екип ще имат по-малко административни отговорности

30.11.2022 | 16:13 Автор: Искра Ангелова

Преди дни стана ясно, че съпругата на бъдещия крал Чарлз III, който официално ще бъде коронясан през 2023 година, ще се откаже от придворните си дами и на тяхно място ще назначи шест жени като "придружители на кралицата".

Новината беше официално съобщена от говорител на Бъкингамския дворец, така че може спокойно да бъде приета за чиста монета, а не за слух, опитващ се да вдигне репутацията на Камила.

В опит да се модернизира позицията, ролята на „придружител на кралицата“ ще бъде по-неформална в сравнение с предишните задължения, изпълнявани от придворните дами. Това означава, че дамите от новия основен екип на Камила, в допълнение към нейния личен секретар и заместник-личен секретар - ще имат по-малко административни отговорности и ще присъстват на по-малко събития с кралицата, в сравнение с придворните дами на покойната кралица Елизабет II.

Говорителят на двореца потвърди, че новата група ще се състои от дългогодишните приятелки на Камила - Сара Тротън, лейди Катрин Брук, баронеса Карлин Чизхолм, лейди Сара Кесуик, Фиона, маркиза на Ландсдаун и Джейн фон Вестенхолц, чиято дъщеря представи принц Хари на сегашната му съпруга Меган Маркъл.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback