Ето как да разберете, че е дошло време да си починете от романтичните срещи

Голямото желание да намерим любовта и да споделяме живота си със специален човек могат да ни изиграят лоша шега

25.11.2022 | 20:40 Редактор: Ирена Бакърджиева
Ето как да разберете, че е дошло време да си починете от романтичните срещи

Всички сме чували, че хората може да преживеят бърнаут ("прегряване", крайно изтощение) от работата, но знаете ли, че може това да се случи и заради прекаленото ходене по срещи? Голямото желание да намерим любовта и да споделяме живота си със специален човек могат да ни изиграят лоша шега. Трябва нещата да се случват по естествен начин и да не търсите любов на всяка цена. Ето някои знаци, че е време да си починете от срещите, според "Elite Daily".

Започвате да губите надежда

Ако сте на дъното, отчаяни сте и сте много разочаровани от последните си срещи, значи ви е време за почивка. Дори ако смятате, че трябва да се предадете, че няма да намерите любовта и ще сте сами завинаги, това показва, че трябва да се разсеете, да си намерите друго хоби и занимание, а не постоянно да ходите по срещи. Така ще се успокоите. "Губенето на надежда е първият знак за преживяването на бърнаут от срещи", казва Амира Джонсън, терапевт в Атланта.

Влияе зле на психическото ви здраве

Дори да не сте загубили надежда напълно, ако сте песимисти, черногледи и не се вълнувате, че отивате на среща, тогава по-добре си дайте почивка. Ако сте вкиснати и негативни, няма как нещата да ви се получат. Трябва да сте позитивни на срещата, за да има втора такава. Ако усетите, че срещите ви стресират, депресират и влияят зле на психическото ви здраве, просто се откажете от тях за известен период от време.

Четете повече в teenproblem.bg.

Снимка: Pixabay