Снимка на фотографа Владислав Терзийски впечатли милиардера Илън Мъск

Владислав Терзийски е запечатал Белоградчишката крепост

22.11.2022 | 13:51 Редактор: Ваня Кузманова

Илън Мъск се впечатли от снимка на български фотограф. Най-богатият човек в света коментира фотография на Владислав Терзийски. На снимката е запечатана Белоградчишката крепост. Последва и реакция на правителствено ниво. Министърът на туризма покани Илън Мъск в България.

Магията на Белоградчишката крепост Владислав Терзийски запечатва преди 4 години. Докато я направи такава, каквато е в представите му, 40-годишният фотограф ходи там поне 10 пъти. Именно тази снимка, и то сега, попада в полезрението на най-богатия човек.

"И си викам - а, това е колаж. Не може да е истина. Но после влязох и видях, че е истина. Явно Мъск следи страницата и я е видял", сподели Владислав Терзийски.

Мъск пише под снимката, че това място му напомня на пейзаж от популярната видеоигра "Огнения пръстен". 

Терзийски, който никога не е играл тази игра, решил да отговори на милиардера. И то два пъти. 

"Написах му нещо глупаво, но не помня какво. Беше в неговия дух. Мисля да го бъзна за неговите електрически коли нещо", каза фотографът. 

Терзийски се занимава с фотография от 20 години, макар не и професионално. Но чувството най-богатият човек на планетата да му види работата, е меко казано приятно. Мечтата му е да заснеме Канада, снимал е много в скандинавските страни. Тайната на перфектния кадър за него е добрата подготовка и да не се отказваш.

Последва и реакция на правителствено ниво. Министърът на туризма покани Илън Мъск в България.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.