Кои са най-важните ползи за здравето от червените боровинки?

Свойствата им са медицински доказани 

21.11.2022 | 16:50 Редактор: Ваня Кузманова
Кои са най-важните ползи за здравето от червените боровинки?

Червените боровинки не са особено популярни. Вероятно няма и да ви се приядат, а това е грешка, която мнозина допускат. Всъщност, червените боровинки заслужават наистина специално внимание, защото те са един от най-полезните плодове в природата. 

Свойствата им са медицински доказани. Те съдържат вещества, които са биоактивни и които имат силно противовъзпалително действие. 

Увеличават приема на антиоксиданти

Антиоксидантите са вещества, които приемаме чрез храната. Ако се стремите към консумация на здравословни и полезни храни, приемът ви на антиоксиданти ще е оптимален. Именно такава храна са червените боровинки. Богатото им наличие в диетата е начин да се предпазите от хронични заболявания, преждевременно стареене, рак. Те спомагат в контрола на телесните функции, кръвната захар, холестерола, правилното делене на клетките.

Антиоксидантите намаляват окислителното действие, причинено от свободните радикали. Те биват неутрализирани, а въздействието им потиснато. Оксидативното увреждане на клетките е изключително опасно и може да доведе до сериозно увреждане на здравето.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay