Меркурий преминава в Стрелец: Много е важно да мислим преди да говорим

Сега определено няма да се притесняваме да казваме онова, което ни е наум

18.11.2022 | 22:13 Редактор: Ваня Кузманова
Меркурий преминава в Стрелец: Много е важно да мислим преди да говорим

На 17 ноември Меркурий премина в знака на Стрелец. Там той ще се задържи до 6 декември. Тъй като това е планета на комуникацията, сега определено няма да се притесняваме да казваме онова, което ни е наум, да споделяме мнението си.

Експанзивният Стрелец може да бъде съкрушителен за ориентирания към детайлите Меркурий, защото малките неща могат да станат непропорционални и думите стават по-значими от обикновено. А докато Меркурий е в този зодиакален знак, можем да се радваме и на положителна енергия, успявайки да разширим мислите си.

Стрелецът е визионер, обича да действа, а Меркурий отговаря за думите, комуникацията. Тази комбинация може да доведе до това да говорим прибързано, да кажем нещо грубо, да изречем неща, в които няма истина. Стрелецът винаги е насочен към бъдещето, а Меркурий определено ще подкрепи неговите визии.

Стрелецът е известен с това, че обича приключенията, вълненията, а когато Меркурий се присъединява към него, ние сме по-ентусиазирани с думите, уверени в посланията и страстни в дебатите. В желанието си да намерим отговорите на най-големите въпроси в живота, не бива да забравяме да ценим различните гледни точки.

Много е важно да мислим и след това да говорим, когато Меркурий е в Стрелец. Защото е възможно да сме по-напрегнати на моменти, да има проблем в комуникацията, да преувеличаваме някои ситуации. Стрелецът не се страхува да говори, затова трябва да сме внимателни, тъй като конфликти не са ни нужни.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay