fallback

Чрез езика на тялото можем да разберем какво мисли човекът срещу нас

По очите можем да разберем дали някой лъже

16.11.2022 | 20:08 Автор: Вяра Димова

Много често изглежда, че хората казват едно, но действията им показват друго. Това ни обърква. Започваме да си казваме наум: "Само ако можех да надникна в съзнанието на хората и да разбера какво наистина мислят за мен". Макар и на пръв поглед да изглежда странно, това на практика е възможно. Просто трябва да проследим жестовете и мимиките на нашите събеседници.

Скръстени ръце и кръстосани крака

Когато вашият събеседник направи тези жестове, това означава, че той всъщност не приема това, което казвате. Този човек може да ви се усмихва, да разговаря с вас и дори да е съгласен на думи с вашите твърдения. Това обаче всъщност не е така. На физиологично ниво скръстените ръце и кръстосаните крака означават, че човек се блокира за всичко, което е пред него. 

Усмивката

Когато някой се усмихва, устните могат да излъжат, но очите – не. Ако усмивката е истинска, тя достига очите, а кожата около тях се свива и образува малки бръчки. Хората често използват усмивката като прикритие за това, което наистина мислят и чувстват. 

Стойката на тялото казва всичко

Случвало ли ви се да сте в помещение заедно с други хора и изведнъж да влезе човек, който сякаш буквално разделя въздуха, когато върви. Изправената стойка помага на този човек да заема повече място в пространството. Такива хора са възприемани като лидери. 

Повдигане на веждите

По правило, има три емоции, които причиняват повдигането на веждите. Това са: изненада, страх и тревога. Ако се опитате да повдигате вежди, докато водите неангажиращ разговор с ваш приятел, ще ви е много трудно. Ако вашият събеседник повдига вежди, но разговорът, който водите не е свързан с едно от трите чувства, които провокират това, внимавайте – може би той не е напълно искрен с вас.

Стисната челюст

Стиснатата челюст, напрегнатият врат и сключените вежди са признак на напрегнатост и стрес. Без значение какво казва човекът, който прави тези несъзнателни мимики, езикът на тялото му показва, че той определено изпитва сериозен дискомфорт. 

Често кимане с глава

Когато говорите с някого и забележите, че той поклаща глава прекалено често, това може да означава, че човекът всъщност се тревожи какво е вашето мнение за него. И още нещо – този жест може да значи, че вашият събеседник изпитва съмнение относно това, дали ще може да следва вашите инструкции.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка pixabay.com

fallback
Още от Любопитно
fallback