Все повече българи избират скромни сватби в тесен семеен и приятелски кръг

Пестят от наеми на пищни зали

06.11.2022 | 11:46 Редактор: Тодор Петров
Все повече българи избират скромни сватби в тесен семеен и приятелски кръг

Пандемията създаде трайна тенденция за организирането на семпли сватбени тържества – в тесен кръг от близки и приятели, което пести разходи за наем на пищни зали. Повишаването на цените на редица стоки и галопиращата инфлация също оказват влияние върху организирането на чакания с нетърпение сватбен ден.

"Тази година организирахме много повече изнесени ритуали в тесен кръг – с между 10 и 12 човека. Причина за по-пестеливите нагласи на младоженците е и инфлацията, но и фактът, че едно сватбено тържество обикновено се организира година напред. Хората са изплашени от последните два сезона, че може да се подготвят дълго, а накрая всичко да се провали заради пандемията", казват за БТА собственици на сватбени агенции в Бургас.

Голяма част от младоженците в Бургаско са българи, които живеят в чужбина или смесени двойки – тенденция, която се наблюдава през последните 5-6 години.

И след пандемията все повече младоженци избират семпли тържества в тесен семеен кръг, което позволява по-голяма дистанция и спестяване на сериозни разходи, но и дава възможност за по-смели решения при избор на декорация.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Скоро само ще подписват в ритуалната със свидетели и нищо повече. Сигнализирай за неуместен коментар