Отделете бананите от другите плодове, дръжте ориза и пастата в пластмасова кутия

Дръжте лука и чесъна в стар чорапогащник

02.11.2022 | 08:45 Редактор: Петя Кръстева
Отделете бананите от другите плодове, дръжте ориза и пастата в пластмасова кутия

Има ли начин да сме по-разумни пазарувайки и можем ли да успеем да съхраним стоките за по-дълго? Разбира се. В следващите редове ви предлагаме няколко трика, с които можете да направите това. 

Отделяйте плодовете

Когато купим плодове, ние често ги слагаме на едно място – например в красива купа на масата. Може би това обаче не е най-правилният начин, за да ги запазим. Когато купите различни плодове, запомнете – отделете бананите. Те отделят специфичен газ, който може да е причината всички те да се развалят прекалено рано. Друга добра идея, за да запазите бананите за по-дълго, е да увиете във фолио техните дръжки.

Сухите продукти като паста или ориз съхранявайте задължително в пластмасова кутия или буркан, които се затварят с вакуум. Така ще можете да ги предпазите от малки микроорганизми и насекоми, които могат да проникнат вътре.

Сложете лука и чесъна в стар чорапогащник

Дори да ви се стори странно на първи прочит – това е прекрасен начин, за да запазите лука и чесъна за цял сезон. И така – вземете стар чорапогащник, поставете глава лук, след това вържете възел. След възела отново сложете глава лук, и така нататък. Същото направете и с чесъна. Можете да окачите "плитките" на сухо и хладно място. Уверяваме ви, че ще се радвате на прекрасния им вкус много по-дълго време.

Четете повече по темата в az-jenata.bg