Здравословните проблеми, които имат зодиите

Знакът на Телеца управлява гърлената чакра

30.10.2022 | 15:19 Редактор: Ваня Кузманова
Здравословните проблеми, които имат зодиите

Освен за съвети, звездите могат да ни бъдат от полза и когато имаме нужда от предупреждение, например за какво трябва да сме по-бдителни. Това засяга и нашето здраве – най-ценното, което имаме. Ще се допитаме до звездите и в следващите редове ще ви разкрием какво да направите, ако искате да поддържате здравето си оптимално. И така – какви здравословни проблеми имат различните зодии? 

Овен (21 март – 19 април)

Може да сте чували израза, че Овните са доста темпераментни, да не кажем кибритлии. Изглежда, че тази тяхна натура може да им донесе и здравословни проблеми – например чести главоболия и мигренозни пристъпи. За представителите на тази зодия е важно да разпускат по-често и да се освобождават от напрежението. 

Телец (20 април – 20 май)

Знакът на Телеца управлява гърлената чакра – ето защо той винаги трябва да има подръка пакетче с бонбони за гърло или пък термос, пълен с чай с мед – това ще го предпази от възможни инфекции на ушите и гърлото. Упоритостта, която е в кръвта на Телците може да им донесе проблеми със схващания на врата и челюстта. 

Близнаци (21 май – 20 юни)

Способността на Близнаците да правят по няколко неща наведнъж, както и да постигат всички задачи, които са си поставили може да им причини както физическо, така и психическо изтощение. Освен това те са склонни да се заемат с няколко проекта наведнъж – все пак са способни да вършат работа за двама! 

Рак (21 юни – 22 юли)

Раците се доверяват на интуицията си. Това, за което трябва да внимават са проблеми с храносмилателната система. Знакът се управлява от Луната – това им помага да чуват силно вътрешния си глас, но те също така умело прикриват страховете под твърдата си черупка – това може да доведе до рефлукс и затруднения с обработката на храната. 

Лъв (23 юли – 22 август)

На Лъвовете ще им се наложи да положат малко повече усилия, ако искат да запазят психическото си здраве. Прекалената емоционалност може да причини проблеми именно в тази област. Безстрашни, раздаващи се за другите – представителите на този знак може да изпитват болки в сърцето – това ще ги накара да станат летаргични и ще се отрази негативно на тяхното его. Какво могат да направят? Да поемат дълбоко дъх, който би успокоил бушуващите пламъци вътре в тях. 

Дева (23 август – 22 септември)

Въпреки че Девите смятат, че имат здравна култура (много от тях я имат всъщност), те все пак не са предпазени от всичко. Постоянното движение може да причини проблеми със стомаха. Прекалено многото работа може да е причина и за смущения при работата на червата. 

Везни (23 септември – 22 октомври)

Интересен факт за Везните е, че техният знак се управлява от бъбреците и пикочния мехур. С голямо внимание те трябва да се отнасят към храната и напитките, които консумират, освен това трябва да внимават и за количествата. Тази балансирана грижа за себе си може да им помогне да регулират работата на бъбреците. Ако пък те усещат, че имат проблеми с пикочния мехур – незабавно трябва да посетят лекар. Едва ли това би се харесало на някого, но умната Везна би трябвало да знае, че здравето ѝ е на първо място.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Рисковете за здравето при скорпионите всъщност са доста свързани с елемента, който ги определя, а именно – водата. Като любители на солените води, те трябва да имат предвид, че за тях е много важно да са добре хидратирани, понеже имат склонност към дехидратация. Това от своя страна може да доведе до проблеми с пикочните пътища.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Стрелците искат винаги да са на върха – това може да доведе до проблеми с врата и гърба. Те обичат не само количеството, но и качеството – ето защо от време на време те имат нужда от детоксикация. Стрелецът може да страда от болки в гърба – ето защо той никога не би отказал един хубав масаж. Добре ще му се отрази посещението на курсове по йога, където може да практикува пози, които ще му помогнат да отпусне гърба. 

Козирог (22 декември – 19 януари)

Ако сте Козирог, който работи много, внимавайте – това ваше качество може да окаже негативно влияние върху здравето ви. Този знак управлява ставите и костите, ето защо именно те могат да се окажат неговата слаба страна. Всъщност най-големите проблеми могат да дойдат от коленете. 

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Макар и въздушен знак, понякога за Водолея нещата не вървят по вода. Водолеят е постоянно в движение – тази заетост може да е причината за проблеми с краката, ръцете, могат да се появят алергии и дори астма. Какъв съвет бихме дали? Ако изпитват болка, нека поставят на краката студен компрес или пък да вземат топла вана, за да отпуснат мускулите. 

Риби (19 февруари – 20 март)

Вие сте хора, които определено умеят да съчувстват. Това разбира се е прекрасно, но за съжаление, понякога може да ви накара да не се чувствате добре. Отслабената ви имунна система може да ви предразполага към по-често боледуване, тъй като вие приемате негативната енергия на всички. 

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
К0з1РОГ
преди 1 година
Абсолютно вярно. но човек го разбира, когато се случи. Сигнализирай за неуместен коментар