Матю Пери призна: Имах 2% шанс да оживея заради прекаляване с опиоиди

Той съобщи също, че не знаел как да спре да пие, докато бил в пика на известността си

22.10.2022 | 06:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Матю Пери призна: Имах 2% шанс да оживея заради прекаляване с опиоиди

Матю Пери призна, че не знаел как да спре да пие, докато бил в пика на известността си покрай сериала "Приятели" и  каза, че пристрастяването ставало все по-лошо с годините.

53-годишният актьор влизаше в ролята на Чандлър Бинг от 1994 г. до 2004 г.

"Когато "Приятели" започнаха, можех да се справя донякъде. Но до времето, в което навърших 34 г., аз наистина се забърках в много проблеми. Но имаше години, в които бях трезвен по онова време. През девети сезон бях трезвен през цялото време. И познайте за кой сезон бях номиниран за най-добър актьор? Казах си: "Това трябва да ми говори нещо". Не знаех как да спра. Ако полицията идваше до къщата ми и казваше: "Ако пиеш тази вечер, ние ще те отведем в затвора", аз започвах да си опаковам багажа. Не можех да спра, защото болестта и пристрастяването са прогресивни. Така че става все по-лошо и по-лошо, докато остаряваш.", сподели той пред "People".

Матю страдал от стомашно-чревна перфорация, заради прекаляване с опиоиди и бил поставен на апарат, който да поддържа живота му. Това се случило, когато бил на 49 г. Лекарите предупредили семейството му, че има много малък шанс да оцелее, пише teenproblem.bg.

"Лекарите казали на семейството ми, че имам 2% шанс да оживея. Имаше 5 души, които бяхме поставени на апарат, който прави цялостно обдишване на сърцето и белите дробове, през тази нощ и другите четирима умряха, а аз оцелях. Така че големият въпрос беше защо? Защо аз бях този? Трябва да има някаква причина", коментира звездата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК