Сексолог: Порното води до пристрастяване, обучение на любов от него не си струва

Поради разпространението на филмите за възрастни, все повече мъже вярват, че трябва да бъдат истински мачо

16.10.2022 | 10:55 Редактор: Ирена Бакърджиева
Сексолог: Порното води до пристрастяване, обучение на любов от него не си струва

"Гледането на порно провокира производството на хормона на удоволствието допамин и следователно може да доведе до пристрастяване", предупреди сексологът Евгения Морозова от руския Центъра за сексуално и семейно образование Secrets.

В интервю за Lenta.ru тя сравни ефекта им върху мозъка с лекарствата. Според експертката пристрастяването към порнофилмите се появява постепенно. По силата си то е сравнима с хазарта или "дигиталната зависимост", така че справянето с него не е лесно. В същото време, както отбеляза Морозова, поради разпространението и достъпността на филмите за възрастни, все повече мъже вярват, че трябва да бъдат истински мачо, способни да се вълнуват по всяко време и с всеки.

Тъй като с всяка година порното става все по-изобретателно, а сексът в него все по-груб и агресивен, младите и нормални мъже започват да си мислят, че нещо не е наред с тях, ако не са като филмовите актьори.

По същата причина някои жени се заблуждават относно сексуалните способности на своите партньори. И ако избраникът им не се развълнува от щракането на пръстите ѝ, тя прави недвусмислено заключение: нещо не е наред с нея или с него, или проблемът е в самата им връзка. Освен това, според Морозова, за възбуждащите гледки порнорежисьорите избират правилните ъгли, осветление, а за актьорите, като правило, вземат мъже с идеални пропорции на тялото и с голям размер на пениса.

В живота обаче всички хора се различават един от друг по пропорции на тялото, предпочитания и табутата в любовта и секса. В заключение Морозова напомни, че порно не е най-добрият помощник в изграждането на отношения. За да може една жена да се отпусне по време на интимност, тя трябва да се чувства сигурна до мъжа, информира БГНЕС.

"Обучението на секс от порно определено не си струва, то пропуска много нюанси, без които не можете да се справите в реалния живот", обобщи тя.

По-рано Морозова съобщи за негативното въздействие на порнофилмите върху сексуалността на жената. Сексоложката е сигурна, че ако една жена сляпо вярва на случващото се на екрана, това може да я провокира да развие комплекси и недоволство от собственото си тяло.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 1 година
Гледайте "Дон Джон" (Don Jon) с Джоузеф Гордън-Левит. Точно на тази тема е. Сигнализирай за неуместен коментар