Защо Кейт и Меган не бяха с принц Уилям и принц Хари в Балморал?

Най-дълго управлявалият монарх на Великобритания беше заобиколен от семейството в последните си часове

10.09.2022 | 17:55 Редактор: Искра Ангелова
Защо Кейт и Меган не бяха с принц Уилям и принц Хари в Балморал?

На 8 септември светът затихна за няколко минути, след като стана ясно, че кралица Елизабет II е починала в дома си в Балморал на 96-годишна възраст.

Най-дълго управлявалият монарх на Великобритания беше заобиколен от семейството в последните си часове, като тълпата пред замъка в Шотландия видя как принцовете Уилям, Хари, Едуард и Андрю, както и принцеса Софи, пристигат по най-бързия начин от всички точки на страната. Чарлз и Камила вече бяха в Балморал, след като имаха кралски задължения в Шотландия.

Това, което направи впечатление на феновете обаче, беше отсъствието на две важни дами - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. Те се намират в Англия, но все пак не придружиха съпрузите си в Балморал. Меган е на обиколка из Европа заедно с Хари, посещавайки първо Манчестър, после Германия и накрая Лондон, за да уважи няколко благотворителни организации. Кейт пък изпрати децата си в ново училище в Уиндзор само ден преди смъртта на кралицата.

Според източници, именно първият учебен ден на Джордж, Шарлот и Луи е попречил на Кейт да бъде до съпруга си в тежкия момент. Тази година първият звънец е особено важен за трите деца, тъй като те са в ново училище заради преместването на цялото семейство в Уиндзор. Мидълтън, която няма да разчита изцяло на бавачките за възпитанието на наследниците си, най-вероятно е останала в Adelaide Cottage, за да ги посрещне след училище и спокойно да им обясни за ситуацията.

Кейт все пак успя да се види с кралицата преди смъртта ѝ. Тя и цялото ѝ семейство посетиха Балморал в края на лятото, продължавайки кралската си традиция.

Къде е Меган Маркъл?

Всички знаят, че Меган Маркъл и принц Хари са във Великобритания и бяха там, когато смъртта на кралицата беше обявена пред целия свят. В черния автомобил, който пристигна в Балморал обаче, беше само принц Хари. Маркъл остана в Лондон.

Въпреки първоначалното изявление на говорител на двойката, че те ще пътуват заедно до Шотландия, за да бъдат с кралицата след новината за влошеното ѝ здраве, само Хари се присъедини към баба си. Херцозите бяха в Лондон заради галата на наградите WellChild, насрочена за 8 септември. Церемонията обаче се отмени заради здравето на кралицата.

Според различни източници, Меган не е присъствала в Балморал, защото вече не е част от тесния семеен кръг на кралицата. Тя и принц Хари се отказаха от кралските си задължения още през 2020 година, местейки се в Америка и прекъсвайки всички връзки с близките си в Англия. Отношенията между кралицата и херцозите на Съсекс постепенно се подобряваха, но тези с останалите членове на семейството остават влошени.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК