Защо трябва да ползваме масло от жожоба в грижата за косата?

Семената на жожобата са много богати на витамин С, мед, цинк, витамини от група В

04.09.2022 | 19:20 Редактор: Теодора Патронова
Защо трябва да ползваме масло от жожоба в грижата за косата?

Маслото от жожоба е един от най-хубавите подаръци, които можете да направите на косата си. То е нещо повече от масло. То е "течен восък", който подхранва, хидратира, обогатява косъма в дълбочина.

Семената на жожобата са много богати на витамин С, мед, цинк, витамини от група В. Всички те са много ценни за косата, но и за здравето като цяло. Тази прекрасна комбинация от микроелементи и витамини подхранва организма и косата, стимулира растежа, повишава имунитета и подпомага заздравяването на раните.

Защо маслото от жожоба е полезно за косата?

Освен всички споменати елементи, маслото от жожоба съдържа и витамин Е, който в комбинация с всички останали подхранва косъма от корена до върха, изглажда структурата му, хидратира го и го укрепва.

Маслото от жожоба се бори с лющенето

Мастните киселини в маслото от жожоба имат свойството да се борят с пърхота и да намаляват лющенето на кожата и сърбежа. Ако добавяте масло от жожоба към шампоана си всеки път, кожата на главата ви ще бъде добре подхранена и балансирана.

Хидратира сухата и увредена коса

Сухата коса се нуждае от много дълбоко хидратиране. Маслото от жожоба може да ѝ го даде. В допълнение то подобрява структурата на косъма, изглажда го, възстановява косата от дълготрайни увреждания. Въздейства положително и върху кожата на главата.

Антибактериални свойства

Много от проблемите с косата и скалпа са причинени от бактерии. Маслото от жожоба има силни антибактериални и противогъбични свойства, което подобрява състоянието на кожата на главата, а това се отразява благоприятно и върху косъма. 

Придава повече блясък

Ако косата ви е изгубила блясъка си, маслото от жожоба може да помогне да решите този проблем. Етеричното масло от жожоба изглажда несъвършенствата по косъма, приглажда го, затваря влагата в него и прави косата по-гладка, бляскава и лъскава.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Да, трябват добри маски след лятото, за да не стои като метла. Сигнализирай за неуместен коментар