В опит да избегне санкциите: Яхтите на милиардера Абрамович акостираха в Турция

Те са на обща стойност за над $1,2 милиарда

17.08.2022 | 21:29 Редактор: Искра Ангелова
В опит да избегне санкциите: Яхтите на милиардера Абрамович акостираха в Турция

Всички яхти на руския олигарх Роман Абрамович са акостирали на бреговете на Турция, съобщава Daily Sabah. Това показва, че по подобие на много други руски бизнесмени, милиардерът не спира да се опитва да избегне европейските санкции, наложени след атаката на Кремъл срещу Украйна.

Яхтите, наречени Halo и Garcon, са били забелязани тези дни в турския пристанищен град Гьочек в средиземноморската провинция Анталия, гласят различни онлайн съобщения. Двете гигантски лодки са част от известната флотилия от луксозни суперяхти на санкционирания руски милиардер на обща стойност над $1,2 милиарда.

Тези плавателни съдове са в допълнение към още два негови кораба, които също бяха преместени в Турция. Другите му две яхти бяха конфискувани във Фалмут Харбър в Антигуа и Барбуда през март, след като британските власти успяха да установят, че плавателните съдове са собственост на Абрамович, припомня Money.bg.

Въпреки това, по-късно им беше позволено да напуснат пристанището, тъй като карибската държава няма закони за санкции и не може да конфискува имущество, освен ако лицето не извърши престъпление в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК