"Мижав интерес" на Панайотов стана тотален хит и предизвика мижав скандал със "Златния Орфей"

Интересната колаборация с DJ Диан Соло и Криско привлича вниманието на феновете

15.08.2022 | 19:15 Редактор: Ваня Кузманова

Песента "Мижав интерес" на Панайот Панайотов, DJ Диан Соло и Криско се превърна в тотален хит на лято 2022. В окото на бурята се оказа дори обложката на песента, която имитира стара плоча на "Балкантон" и прави препратка към "Златния Орфей". Веднага след появата ѝ създателите на легендарния фестивал реагираха остро, но впоследствие оцениха шегата. 

Една случайна реплика и един несъстоял се съвместен концерт на Панайот Панайотов и Кичка Бодурова родиха песента "Мижав интерес" - може би най-коментираният летен хит у нас. 

"Най-важното нещо е, че песента е купонджийска. Това вече е моят стил 100%, гарантирам за това, а като е купонджийска няма граници, че ще се развихри навсякъде. В шоубизнеса невъзможни работи няма", каза певецът Панайот Панайотов. 

"Аз като видях този прословут пост на Панайот и му звъннах и му казах: "Панайоте, искаш ли да направим парче с този лаф? Очаквах той да ми отговори: Имам интерес, ама е мижав - слава Богу, той каза, че много е готина идеята", сподели музикантът DJ Диан Соло. 

Интересната колаборация с DJ Диан Соло и Криско привлича вниманието на феновете. Освен мелодията, впечатление прави и обложката на песента. Според корицата "Мижав интерес" е представена от несъществуващите днес "Бюро Естрада" и "Концертна дирекция". 

Директорът на легендарния фестивал "Златния Орфей" Дариана Генова също забелязва приликата, в началото - с възмущение. Впоследствие обаче осъзнава, че е шега. 

Панайот Панайотов е един от малкото изпълнители, които са печелили и Голямата награда за изпълнител на "Златния Орфей", и тази за българска песен с "Бащината къща". 

Според музикантите "Златният Орфей" е създавал ясна представа за равнището и стила на българската музика. Докато сега желанията на феновете диктуват модата.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК