Спрете да правите тези грешки в грима и ще изглеждате по-млади

Изборът на правилни продукти е от ключово значение

06.08.2022 | 17:50 Редактор: Теодора Патронова
Спрете да правите тези грешки в грима и ще изглеждате по-млади

Всяка жена иска да изглежда млада и свежа за колкото се може по-дълго време. Но понякога дори строгият хранителен режим и обилното нанасяне на слънцезащита през лятото не могат да прикрият следите, които времето оставя по лицата ни. Тогава на помощ идва козметиката. Изборът на правилни продукти е от ключово значение. Най-важното правило, когато избираме козметика е да заложим на качеството, а не на количеството. Ето няколко чести грешки в грима, които прибавят години към възрастта ни:

Използваме прекалено много коректор

В старанието си да прикрием синините и торбичките под очите, ние прибягваме до употребата на коректор. Понякога обаче, вместо да прикрие, той вади на показ несъвършенствата. Прекалено голямото количество от него може да „натежи“ на областта около очите и да направи бръчките по-видими, особено когато се смеем. За да избегнем това, трябва да изберем коректор, който е с много лека текстура, за предпочитане с озаряващ ефект. Нанесете в линията под очите (но не прекалено близо до клепачите), в областта на началото на окото към основата на носа, около устните. Фиксирайте с малко пудра за фиксиране на грим или спрей фиксатор. Нанесете след фон дьо тена.

Нанасяме твърде много сенки

Според съветите на гримьори, прекаленото количество сенки (особено тъмните опушени тонове), карат очите да изглеждат „тежки“. За да избегнете тази грешка, първо нанесете база за сенки (така ще неутрализирате цвета на клепача), като след това добавите лек нюанс, за предпочитане с перлен завършек. Така ще изглеждате свежи, а погледът ви искрящ.

Слагаме неподходящ фон дьо тен

С промените в хормоналните нива, нашата кожа също е подложена на трансформации. Излишното омазняване или изсушаване могат да наложат да сменим фон дьо тена, който винаги сме използвали.  Не забравяйте – идеята е лицето да изглежда свежо и отпочинало, а не като с маска. Помислете за вариант вместо фон дьо тен да използвате CC или BB крем. Не се страхувайте да експериментирате от време на време, в зависимост от нуждите на кожата ви.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК