Триковете за по-чист дом: Трябва да обърнем внимание на детайлите

От изключителна важност е винаги да използваме чист моп

06.08.2022 | 10:30 Редактор: Ваня Кузманова
Триковете за по-чист дом: Трябва да обърнем внимание на детайлите

Да почистите добре понякога може да се окаже не толкова лека задача. Ако вашият дом има цялостна нужда от освежаване, за да направите това, ще ви трябва стратегия.

Почиствайте изтривалките

Изтривалките са първата бариера против замърсяване на вашия дом. Ако те са мръсни, всъщност вие можете да внесете още повече нечистотии вкъщи. Периодично изтупвайте изтривалките на входовете на вашия дом. За да отстраните мръсотията още по-добре, можете да използвате маркуч или силна струя вода и препарат. 

Използвайте чист моп

От изключителна важност е винаги да използвате моп, който лесно можете да изперете или подмените. Добра идея е да се снабдите с няколко различни за всяка стая от жилището ви. Уверете се, че използвате чиста вода и чист парцал – иначе рискувате вместо да почистите, да разнесете цялата мръсотия по пода. Никога не оставяйте мопа във вода – това ще доведе до образуването на неприятна миризма и може да разруши структурата му.

Почиствайте прахосмукачката

Преди да използвате почистващия уред, проверете дали в четката и главата не са се заклещили косми, прах или боклуци от пода. Изпразнете торбата на прахосмукачката преди да е наполовина пълна – така ще си осигурите по-голяма всмукателна мощност. Измивайте филтъра и уреда както отвътре, така и отвън.

Променете начина, по който миете прозорците

Обратно на всеобщото мнение – по-добре ще почистите прозорците в дъждовно време, тъй като слънцето може да е причина те да станат на ивици. Заменете гуменото перо за почистване с мека кърпа или кухненска хартия.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК