Полицията в Япония издирва маймуна рецидивист, нападнала 10 деца за 2 седмици

Местното кметство е разпространило листовки, в които предупреждава жителите да бъдат нащрек

19.07.2022 | 13:16 Редактор: Теодора Патронова
Полицията в Япония издирва маймуна рецидивист, нападнала 10 деца за 2 седмици

Полицията в Япония издирва дива маймуна, нападнала 10 деца в рамките на две седмици, съобщава "Гардиън".

Нападенията са започнали на 8 юли в района Огори в префектура Ямагучи в югозападната част на страната. При най-сериозния инцидент тя одраскала бебе, след като нахлула в дома на семейството.

"Чистех с прахосмукачка, когато чух, че детето ми плаче, затова се обърнах и видях, че маймуната я беше хванала за краката, докато си играеше на пода. Изглеждаше така, сякаш се опитваше да я измъкне навън", разказва майката на бебето пред местни медии.

Миналия уикенд маймуната отворила вратата на апартамент на първия етаж и одраскала крака на четиригодишно момиченце, оставяйки го с леки наранявания, след което нападнала други деца наблизо, според информационната агенция Kyodo.

Маймуната, за която се твърди, че е висока 40-50 см, нахлула и в класна стая на местна детска градина и одраскала четиригодишно момиченце.

Съобщава се, че местната полиция е в повишена готовност и е поставила капани за животното и е предупредила хората да не оставят прозорците си отворени. Местното кметство е разпространило листовки, в които предупреждава жителите да бъдат нащрек, но към днешна дата животното все още е на свобода.

Обществената телевизия NHK съобщи, че от май насам в района са забелязани около 40 маймуни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК