Бил Гейтс планира да дари цялото си състояние

Това ще стане постепенно и с времето името му ще слиза все по-надолу в списъка с най-богати хора

14.07.2022 | 12:20 Редактор: Искра Ангелова
Бил Гейтс планира да дари цялото си състояние

Бил Гейтс обяви, че планира да дари "практически цялото" си състояние на своята благотворителна фондация. Създателят на Microsoft заяви, че това ще стане постепенно и с времето името му ще слиза все по-надолу в списъка с най-богати хора в света, като накрая ще изпадне от него.

В момента Гейтс е четвъртият най-богат човек в света, като според изчисление на Forbes, общото му състояние възлиза на $129 милиарда. Едва 8 души в света имат над $100 милиарда, пише CNN Business.

Милиардерът не е известен с грандиозни покупки, но това не означава, че е правил някои сериозни инвестиции. Той притежава имение за $125 милиона в щата Вашингтон и къща за $43 милиона в Калифорния.

На името му има още частен самолет и колекция от автомобили. Милиардерът е смятан и за американеца с най-много притежавани земи - над 1000 кв. км. на територията на САЩ, съобщава Fox Business, цитиран от money.bg.

Бил Гейтс коментира, че фондацията му ще увеличи годишните си разходи от 6 на $9 милиарда до 2026 година. Това ще стане именно, след като самият той ще инвестира още $20 милиарда от личните си средства.

"В името на обществото", казва все още един от най-богатите хора в света.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Хахаха
преди 1 година
И така ще спести доста милиарди от данъци...... Сигнализирай за неуместен коментар