Вълшебна смес, с която да почистите упоритите замърсявания по фугите в банята

Мокрото помещение издава много за характера и отношението към дома

04.07.2022 | 23:15 Редактор: Ваня Кузманова
Вълшебна смес, с която да почистите упоритите замърсявания по фугите в банята

Банята е място, което използваме за релаксация и хигиена – но именно там могат да се появят упорити замърсявания, а пък влагата е идеалната среда за развитие на бактерии и гъбички.

Мокрото помещение издава много за характера и отношението към дома, ето затова то не бива да бъде пренебрегвано, когато говорим за чистота. Напротив – модните тенденции в интериорите за баня стават все по-изчистени, като превес има минимализмът и отсъствието на тежки и обемни вани и джакузита.

Но дори най-напредничавите дизайни не могат да ни предложат вариант на баня без ъгли – именно там се събират и развиват микроорганизми, които могат да доведат до потъмняване цвета на фугата и напукването ѝ.

Ако искате да предпазите тялото си от "тежката химия", която понякога се налага да използваме за почистване на банята, ето едно предложение, което освен екологично чисто е и финансово изгодно.

За да приготвите вълшебната смес за почистване са ви необходими:

700 мл вода;
1 с. л. сода за хляб;
3 с. л. лимонов сок/ или бял оцет;
шише с пулверизатор.
Добавете лимоновия сок (или оцета) към водата. Внимателно прибавете содата, като внимавате сместа да не прелее (заради пяната, която ще се образува)

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
4 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Оцет и сода даже и сребърни бижута не могат да почистят, какво остава фуги на плочки. Абсурд! Сигнализирай за неуместен коментар