fallback

Как да се отървем от жълтите петна по дрехите

Разтворимите дезинфекциращи таблетки за зъбни протези съдържат избелващи агенти

14.06.2022 | 15:38 Автор: Жаклина Иванова

Жълти петна по дрехите могат да се образуват много лесно при често носене, изпотяване, пране, ползване на дезодоранти или антиперспиранти, съдържащи талк и други вещества против изпотяване. Появата на жълти петна, особено върху белите дрехи, може да съкрати живота на любимите ви блузи, ризи, потници.

Има няколко лесни трика за бързо и лесно премахване на жълти петна от дрехите в домашни условия. Ето кои са те:

Белина

Белината е подходяща предимно за бели дрехи, но има специално разработени формули и за цветни. Нанесете малко белина директно върху петното. Оставете да престои, за да подейства. Изперете ръчно с подходящ препарат против петна. Можете да добавите белина и в пералнята. Сортирайте правилно дрехите.

Обезмаслител

Може би не всеки знае, че обезмаслителят за почистване на кухнята е подходящ и за премахване на петна от тъкани и дрехи. Изберете обезмаслител, в чието упътване е упоменато, че е подходящ и за дрехи. Напръскайте жълтото петно с обезмаслител. Оставете да подейства 10 минути. След това сложете в пералнята или изперете на ръка. Обезмаслителите са много подходящи за петна от дезодоранти и пот, защото в тях се съдържат много масла, които тези препарати разтварят.

Таблетки за зъбни протези

Разтворимите дезинфекциращи таблетки за зъбни протези съдържат избелващи агенти. Разтворете няколко таблетки в леген с топла вода. Накиснете дрехата с петното или само зоната с петното. Оставете дрехата накисната за през нощта. На сутринта изперете и изплакнете.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback