Как да се справим с косопада?

Има лесни и ефективни начини да му противодействаме

13.06.2022 | 12:06 Редактор: Тодор Петров
Как да се справим с косопада?

Косопадът може да е моментен проблем, но може и да продължи дълго и да ви накара да се изплашите до смърт, виждайки падащите кичури. Причините за косопад са много и различни.

Има някои ефективни начини да противодействате на косопада, с които не само да спрете падането на косата, но и да активирате наново растежа на нови и здрави косми. Необходими са някои природни съставки, които имат мощни свойства против косопад - лук, лимон и масло от здравец.

Алицинът в лука има свойството да активира космените фоликули и да стимулира растежа на косата. Алицинът подобрява кръвообращението в скалпа. Той е важен медиатор в развитието и растежа на фоликулите на косата, според healthline.com.

Смелете няколко глави лук в блендер. Прехвърлете ги в тензух, увийте и изстискайте силно сока от лука. Може и да окачите тензуха над купа, в която да се отцедят соковете. 

След това нанесете сока върху скалпа, увийте с найлонова шапка и оставете да подейства минимум 20 минути. Може да нанесете сока и с памучен тампон върху скалпа. След това измийте с шампоан.

Четете повече в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК