Как да почистим дома си с помощта на лимони?

Съдържат силни киселини с антибактериални свойства, които освежават, ароматизират и дезинфекцират

12.05.2022 | 13:05 Редактор: Теодора Патронова
Как да почистим дома си с помощта на лимони?

Лимонът е истински универсален плод, защото може да бъде използван в разнообразни рецепти заради чудесния си кисел вкус, а и заради качествата, които сокът и кората му предлагат. Вместо да използвате препарати за почистване, в които има химически съставки с потенциално дразнещ организма ефект, опитайте да се възползвате от силата на лимонената киселина. 

Лимоните съдържат силни киселини с антибактериални свойства, които освежават, ароматизират и най-вече дезинфекцират дома.

Ето някои начини да използвате лимоните в дома си.

Скраб за търкане с лимон.

Някои упорити замърсявания се нуждаят от търкане, за да бъдат отстранени. На помощ тук отново може да дойде лимоновият сок. Единият и най-лесен вариант е да използвате прясно изрязани лимонови кори, като с обратната им страна да разтриете замърсените участъци. Лимонената киселина в тях разгражда замърсяванията и натрупаните мазнини. За да усилите абразивния ефект на скраба, добавете сол. В смес от лимонов сок и сол можете да накисвате прибори за хранене или метални инструменти, като тази смес разгражда замърсяванията и спомага за по-лесното им отстраняване.

Ароматизиране с лимон

Лимонът има чудесен свеж аромат, с който можете да ароматизирате целия дом. Смесете остатъчните лимонови корички от използвани лимони. Сложете ги в тенджера с вода на котлона и включете на слаб огън. Когато започне да се освобождава пара, тя ще бъде наситена с ароматни цитрусови частици, които ще освежат дома.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК