Ключови съвети как да се справите с предизвикателствата в брака

Между съпрузите не съществува такова нещо като безусловна любов

06.05.2022 | 22:55 Редактор: Ваня Кузманова
Ключови съвети как да се справите с предизвикателствата в брака

Когато любовта прерасне в нещо повече, следващата крачка е брак. Онези, които не се страхуват да се впуснат в законното приключение на любовта, обикновено не знаят какво ги очаква, а вярват, че бракът им ще е успешен. Колкото и да ни се иска бракът наистина да е успешен, провалите се случват. И това най-често е не защото сме избрали грешния човек, а защото допускаме много грешки всеки ден. 

Кои са ключовите неща за брака, които трябва да знаете, преди да се впуснете в това любовно приключение?

1. Между съпрузи не съществува такова нещо като безусловна любов.

Безусловната любов е нещо, за което всеки мечтае – да бъде обичан без граници, без да бъде съден за думите и действията си, да бъде приеман какъвто е. Когато съжителствате в брак обаче е трудно да не се появят условности. Бракът и връзките на брачни начала сами по себе си налагат установяването на известни граници, правила, условности. Ако приемете това и имате реалистични очаквания ще ви е по-лесно да се справяте с предизвикателствата, които ще се появят пред вас и половинката ви.

2. Първите две години след раждането на детето може да са най-трудните.

Трудностите, с които новата реалност ще ви сблъска, може да покажат невиждани досега негативни черти от характера и на двамата. Този период може да е преломен и да създаде поводи за много конфликти. Добре е да сте подготвени, че не всичко след раждането на детето през първите години ще тече по вода. Ако сте наясно с това, преминаването през това иначе прекрасно предизвикателство на ранното родителство ще ви сплоти още повече.

3. Във връзката ви невинаги ще има сексуално желание.

Колкото и да не ви се вярва, че може да се случи и на вас, случва се на всички брачни двойки и онези, които съжителстват заедно дълго. Страстта има своите периоди и цикличност. В началото интимността е част от солидните основи, върху които сте започнали да градите отношенията и връзката си. Но идват моменти, в които няма да имате толкова голямо желание за интимност, както преди.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК