Киноакадемията погна Уил Смит, скандалът продължил и след шамара

Започнато е дисциплинарно производство срещу актьора

31.03.2022 | 10:02 Редактор: Тодор Петров

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука започна дисциплинарна проверка срещу актьора Уил Смит за това, че удари шамар на комика Крис Рок по време на церемонията за раздаването на наградите "Оскар".

"Управителният съвет започна дисциплинарно производство срещу Смит заради нарушаване на кодекса за поведение", се казва в изявлението. В него се подчертава, че актьорът е осъществил неподходящ физически контакт, държал се е обидно и заплашително, а също така е нарушил основните принципи на Академията.

Организацията лично поднесе извинения на Крис Рок и на публиката. От съобщението става ясно, че след инцидента Уил Смит е бил помолен да напусне залата на театър "Долби", където се проведе церемонията, но той отказал да го направи.

Управителният съвет на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще се събере на заседание на 18 април, за да обсъди действията си срещу Уил Смит. Членството му във филмовата организация може да бъде замразено или отнето, а също да бъдат наложени и други санкции на актьора.

Уил Смит ще има възможност да даде писмени обяснения преди да бъдат предприети дисциплинарни действия. Негов представител отказа коментар на запитване, отправено от Ройтерс, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
брамбазък
преди 2 години
Голям зор беше да му датат оскар, защото е черен и играе крал, който е бил бял и ето какво стана... Сигнализирай за неуместен коментар