Нептун и Слънцето се изравняват на 12 март: Какво не бива да правим?

Енергията ще бъде водна, мека и креативна

09.03.2022 | 22:50 Редактор: Ваня Кузманова
Нептун и Слънцето се изравняват на 12 март: Какво не бива да правим?

Всеки месец през звездната карта преминават различни планетарни събития. На 12 март 2022 г. Слънцето и Нептун – планетата на илюзиите, мечтите, ще се изравнят на 22 градуса в знака на Риби. Това изравняване се случва всяка година и всички ще усетим планетарните енергии на Нептун, около 4-5 дни преди настъпването на това изравняване, както и 4-5 дни след 12 март.

Тази енергия е водна, мека и креативна. Помага ни да изведем своите мисли от рамките и да дадем ход напред на мечтите си. Нептун ни помага да усетим отвъд петте си сетива, напомняйки ни, че в живота има много повече от просто осезаемото.

Но Нептун също е планетата, свързана с висшето съзнание и безусловната любов, помага ни да видим, че времето е илюзия. Енергията на планетата е много подходяща за интуитивна и творческа работа, за изследване на по-дълбоки състояния на съзнанието. От друга страна обаче, не е подходящо да взимаме логични и практически решения.

Това, което не бива да забравяме за Нептун като планета на илюзиите е, че той може да замъгли преценката ни и да ни затрудни да видим по-ясно нещата край себе си. Ето защо тя не е благоприятна за взимането на конкретни решения, да се ангажираме с това или онова, защото всичко е илюзия и нищо не е такова, каквото ни изглежда.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК