Джил Байдън показа подкрепа към Украйна, появи се със специална маска

Върху аксесоара беше избродиран слънчоглед - националното цвете на страната

03.03.2022 | 10:08 Редактор: Искра Ангелова
Джил Байдън показа подкрепа към Украйна, появи се със специална маска

Джил Байдън показа пред целия свят подкрепата си към Украйна. В понеделник, 28 февруари, първата дама на САЩ носеше бяла предпазна маска, върху която беше избродиран слънчоглед, който е националното цвете на страната.

Байдън се появи с аксесоара по време на събитие в Белия дом, което почете края на месеца на афро-американската история.

Бялата маска беше допълнение към бяла миди рокля на черни точки и блейзър в същия десен, създадени от дизайнера Брандън Максуел. Визията беше завършена от розови токчета и розови обеци. Според официалното становище на Белия дом, маската е била специално избрана, за да може Джил Байдън да покаже подкрепата си към Украйна и народа ѝ по време на руската инвазия.

По време на събитието във Вашингтон, репортер попита президента Джо Байдън дали американците трябва да се притесняват от ядрена война, след като руският президент Владимир Путин заплаши с такава, ако усети намеса на Европа или Америка. 79-годишният главнокомандващ на САЩ уверено отговори с "Не".

Руската инвазия в Украйна продължава, след като страната беше нападната на 24 февруари, когато военни от Москва започнаха да навлизат от север, юг и изток. Ситуацията се променя всеки ден, като това е първият голям конфликт в Европа от десетилетия насам. По официални данни жертвите вече са стотици, сред които има и деца.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК