Сигнали, че сме намерили сродната си душа

Уважавате различията на другия, но все пак имате и допирни точки

25.02.2022 | 23:30 Редактор: Жаклина Иванова
Сигнали, че сме намерили сродната си душа

Мечтаем да срещнем своята сродна душа. Понякога тя може да е нов или стар приятел, роднина или любовен партньор. Сродната душа разкрива много за нас. В нея можем да видим част от себе си, но в същото време да сме запазили своята идентичност.

Сродните души имат навици, които ги отличават от взаимоотношенията им с другите хора. Кои са те?

Уважавате различията на другия, но все пак имате и допирни точки

Погрешно мислим, че сродната душа е другата ни половина. Когато я срещнем, ние разбираме, че сме двама различни индивида, всеки уникален по свой собствен начин. Имаме различни гледни точки по някои въпроси, но вместо да се опитваме да се променим един друг, за да приличаме повече на другия, ние уважаваме тези наши различия. Толерирането на различията и приемането им е от решаващо значение за истинското партньорство. Сродните души имат подобни ценности и черти.

Добра комуникация

Обикновено сродните души общуват добре. Те не изпитват страх или притеснение да обсъждат определени теми, да споделят своето мнение, дори то да е различно. Когато има проблем в отношенията им, знаят как да ги обсъдят по продуктивен начин. Директни са един към друг. Умеят да се изслушват, да чуват какво има да им каже другият.

Говорите за своето бъдеще

Сродните души нямат проблеми с обсъждането на бъдещите си общи планове. Теми като кариерни цели, възможност за общо съжителство, надграждане на връзката. Обсъждане на страховете, които всеки има, компромисите, които се налага да се правят в името на връзката, общ план за трудните ситуации. Знаят, че в каквато и посока да ги отведе животът, те ще бъдат заедно, подкрепящи се един друг.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК