Грешки в изпълнението на клековете, които вредят на здравето

Раменете и гърбът ви са отпуснати

23.02.2022 | 22:44 Редактор: Ваня Кузманова
Грешки в изпълнението на клековете, които вредят на здравето

Клековете са една от най-ефективните тренировки, която влияе не само върху бедрените и седалищните мускули, но и върху цялото тяло. Те са чудесен начин да стегнете и оформите фигурата си. За да увеличите натоварването при клекове, можете да правите различни модификации на клекове или да добавяте тежест към своята.

Раменете и гърбът ви са отпуснати

За да бъдат клековете ефективни и правилно изпълнени, гърбът и раменете не трябва да са отпуснати. Трябва да участват коремните мускули и мускулите на гърба, с помощта на които да се образува една права линия от главата до опашната кост. Не трябва да извивате гърба си. Освен че ще предпазите гърба от травми, така ще осигурите повече тежест на бедрените и седалищните мускули, така че да работят на максимум.

Коленете ви се накланят едно към друго

При изпълнение на клековете може да ви е трудно да държите коленете си в права линия, но това е много важно. Те не трябва да се накланят, не трябва да се доближават едно към друго или да се извиват навън. Коленете трябва да попадат точно над глезените, като тежестта се изнася назад и попада върху петите.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК