Рекорден брой сватби на огледалната дата: 80 двойки сключиха брак само в София

Младоженците вярват, че днешната дата ще им донесе късмет и щастие

22.02.2022 | 20:05 Редактор: Ваня Кузманова

Рекорден брой сватби днес. 80 двойки сключиха брак само в София. Защо младоженците избраха днешната дата и какво означават числата?

На 22 февруари 2022 година Емилия и Кирил преминаха под звуците на Менделсоновия марш, за да станат семейство Ангелови. Младоженците вярват, че днешната дата ще им донесе късмет и щастие. 

"Много хора смятат, че тези дати са вълшебни, магически. Пробвахме оказа се, че има свободен час", споделиха младоженците Емилия и Кирил.  

Днешната дата освен, че е огледална, събира в себе си 6 двойки, което се случва веднъж в столетие, казват специалистите. 

На същата дата преди години кумовете на Емилия и Кирил се срещат и пламва любовта помежду им. 

"Когато хората са заедно заради това, че в първия миг е имало искрица, тази искрица е запазена във времето. За мен това е успехът. Просто да запазваме тази искрица заедно", казват кумовете Галина и Цветан  

Двойката означава промяна и е смятана за най-мощното число в нумерологията. Който има вътрешна потребност, че нещо важно ще се случи, трябва да действа. Да надигнат духа си, да подхранят своите желания, своите мечти, да реализират потенциала си да бъдат един автентичен аз. Да имат увереността да сбъднат да създават реалността си", каза нумерологът Антоанета Жекова. 

Въпреки че от началото на пандемията сватбите в страната намаляват, днес в цялата страна рекорден брой двойки си казаха заветното "ДА". 

"В събота са сключени 6 брака, в неделя 19, вчера - понеделник 4, днес сключваме 80, така че наистина сериозно увеличение", сподели директорът на столичен обреден дом Любомир Ковачев.  

Новото семейство Ангелови празнуват днешния специален ден в тесен семеен кръг. А за съвместния си живот си пожелават здраве. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК