Причините, които ви карат да се чувствате неуспешни

Винаги оказвате голям натиск върху себе си, за да постигнете целите си

15.02.2022 | 09:33 Редактор: Ваня Кузманова
Причините, които ви карат да се чувствате неуспешни

На всеки се случва понякога да не е доволен от себе си, от постигнатото. Но има хора, които постоянно смятат, че не са постигнали достатъчно добри неща в живота си. Всекидневната им нагласа за живота е, че все нещо не им достига. 

Не си напомняте какво сте постигнали до този момент. Винаги сте толкова фокусирани върху това, което трябва да свършите днес, утре, гледате все към бъдещето, пропускате настоящите моменти.

Винаги оказвате голям натиск върху себе си, за да постигнете целите си. Създали сте си конкретна дефиниция за успех и не искате да забавяте темпото, защото смятате, че това ще забави постигането на целите ви. В резултат на това се изтощавате физически и емоционално, постоянно да изисквате още и още усилия от себе си.

Не спирате да се сравнявате с хората край вас. Това е още една причина да се чувствате така, сякаш не напредвате, че не се справяте достатъчно добре. Вероятно сте забравили, че всеки се движи със собствено темпо през всички аспекти на живота. Всеки има свои мечти и няма срок, в който трябва да сте създали семейство, да сте си купили собствено жилище, да сте напреднали кариерно. Сравняването в малка степен действа мотивиращо, а когато е в повече има обратен ефект.

Смятате, че не заслужавате почивка и то пълноценна. Още една причина много хора да не успяват да постигнат своите цели или въпреки, че имат успехи, да не се усещат достатъчно добри в това, с което се занимават е невъзможността им да си почиват ефективно. Дори много богатите и успешни личности, знаят че почивката е важна част от процеса. Затова след работно време се опитайте да ограничите мислите за работа, работните мейли и позвънявания към вас.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК