Професионална прегръщачка: Лондончанка си изкарва прехраната от прегръдки

Тя печели над 1500 паунда месечно

06.02.2022 | 17:05 Редактор: Ваня Кузманова
Професионална прегръщачка: Лондончанка си изкарва прехраната от прегръдки

Столичанката Кристина Линк прегръща хора и печели над 1500 паунда месечно. Нейната история е публикувана от Metro.

30-годишната Кристина Линк нарича себе си професионална прегръщачка. Тя предлага услугите си на тези, които се чувстват самотни и изолирани. Услугите ѝ включват държане на ръка, гладене на косата и прегръдка до три часа наведнъж - всяка сесия струва до £170.

Жената сподели, че дейността й е започнала през 2019 година. Тогава тя преживя раздялата и се опита да се справи със самотата. "Прегръщането освобождава хормона на любовта окситоцин, за който е известно, че помага при самота, тревожност и депресия. Проучванията показват, че са необходими поне 20 секунди, за да заработи прегръдката, но обикновено хората се прегръщат само за няколко секунди, така че никога не изпитват пълния ефект", обясни Линк.

Британката отбеляза, че по време на пандемията търсенето на нейните услуги се е увеличило значително - на хората им липсва общуването и живото присъствието на друг човек наблизо. Към Линк се обръщат и хора, които са срамежливи или се страхуват от физически контакт с другите. Друга категория клиенти са уморени и стресирани след работа.

В процеса на работа британката се сблъсква с факта, че често клиентите се привързват към нея и започват да изпитват романтични чувства, така че трябва да бъде внимателна и ясно да обяснява правилата на взаимодействие. Тя допълни, че целта ѝ е да направи прегръдките достъпни за всички, поради което често прави отстъпки, пише БГНЕС. 

Майката на Линк не приела веднага новата ѝ работа, тъй като се тревожеше за безопасността на дъщеря си. Но с времето тя се успокоила и осъзнала, че заниманието на Кристина ѝ носи удоволствие.

След време Линк си намери партньор, 44-годишният Мат, който я подкрепя и не я осъжда за избраната от нея професия.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК