Малък турист обикаля България с дядо си: Спечели автомобил от Българския туристически съюз

Двамата се провъзгласяват за отбор непослушните

09.01.2022 | 19:24 Редактор: Ваня Кузманова

Десетгодишен пътешественик от София спечели автомобил от Българския туристически съюз. Младият турист е посетил обекти от Националното движение "Опознай България – 100 национални туристически обекта", заедно с дядо си, като за 5 години той е събрал 110 печата, има и златна значка. 

През 2017 година малкият Гавраил посещава Шипка заедно с дядо си Николай. Влюбва се в природата на България и двамата започват да обикалят забележителностите на родината ни. Двамата стават заклети пътешественици и се провъзгласяват за отбор непослушните. Единият е на 10, а другият на 62, но се определят като връстници. 

"Нормално е двама човека на един и същи акъл да са непослушни. Ние преди да бъдем партньори по значки и по събиране на печати бяхме партньори по непослушание", разказа Гавраил 

"Той има златна значка и 110 печата, а аз имам 80, защото моята книжка я купихме малко по-късно", каза дядото Николай.  

Техните пътешествия се превръщат в истински приключения, дори са спали под открито небе. Освен че Гавраил пътува до знакови места в България, той знае възрожденски песни и стихотворения. А неговият дядо преоткрива света през очите на внучето си. 

За Гавраил и Николай предстоят още много пътешествия. Целта им е да излязат от граници на България и да пътуват и из други континенти. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК