Тези храни носят просперитет и трябва да присъстват на трапезата за Нова година

Медът е символ на здравето и плодородието

29.12.2021 | 23:30 Редактор: Жаклина Иванова
Тези храни носят просперитет и трябва да присъстват на трапезата за Нова година

Традицията повелява на Нова година да празнуваме на маса, на която да има хубава храна. Най-важното е да я споделим с любими хора. Всяко нещо, което ще поднесем, носи своята енергия в тази така специална вечер - в първия ден на новата година. Има храни, които е хубаво да включим в менюто си, защото се смята., че те носят просперитет. Такива са свинското месо, портокали, мандарини, десерти в кръгла форма, спагети.

Зелении за здраве и богатство

Два късмета, каквито всеки се надява да му се паднат от празничната баница, са богатство и здраве. Смята се, че зелените зеленчуци, като спанак, марули, зеле кейл, коприва, лапад и други ще донесат в дома късмет с парите и здраве.

Мед

Въпреки че той присъства на трапезата ни на Бъдни вечер, медът е символ на здравето и плодородието. Затова не пропускайте да го добавите и на новогодишната ви трапеза.

Пилешко месо

Древните римляни вярвали, че пилетата са предсказатели за бъдещето и поличби за късмет. Ако в новогодишното меню сте предвидили да опечете цяло пиле, разиграйте играта с чупенето на ядеца. Легендата разказва, че ако напречната кост се счупи равномерно между двамата играчи, които я дърпат, и двамата ще сбъднат желанията си. Ако костта не се счупи точно по средата, човекът с по-дълъг край ще изпълни желанието си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК