Здраве, късмет и любов - как да поставим идеално начало през новата година

Хранете се по-добре

24.12.2021 | 17:11 Редактор: Жаклина Иванова
Здраве, късмет и любов - как да поставим идеално начало през новата година

Готови ли сте да направите 2022 незабравима? Време е за ново начало, за поставяне на нови правила за повече здраве, щастие и любов. Споделяме следващите редове, които да ви вдъхновят да не спирате да търсите по-доброто за себе си.

За добро здраве

Хранете се по-добре. Най-добрият начин да изгубите излишни мазнини е да промените начина си на хранене. Няма значение колко тренирате. Хубавата фигура се дължи на начина на хранене (80%) и на спорта (20%).

Спрете да пресмятате калориите си. Вместо това се съсредоточете върху качеството на храната. Не всички калории са равни. Помислете само какво получава тялото ви от 100 калории под формата на сладкиши, пържено и 100 калории от сурови бадеми.

"Рестартирайте" черния си дроб. Особено важно правило след празничното преяждане. Добавете към менюто си храни, които действат детоксикиращо на черния дроб - като грейпфрут, вода с лимон, карфиол, зеле, аспержи, броколи, чесън, куркума, зелен чай.

Останете хидратирани. Водата прави чудеса за вашето тяло и е от решаващо значение за поддържането на метаболизма, храносмилането, познавателните умствени функции, изхвърляне на токсините, вашите нива на енергия.

Добавете към закуската си повече протеини. Протеините от закуската ни помагат да изградим мускули, да имаме енергия през деня, осигуряват ни ситост.

Яжте повече храни богати на омега-3 мастни киселини. Те са важни за здравето на кожата, сърцето, намаляват възпалението в организма. Съдържат се в по-мазните риби, орехите, лененото семе и други.

За повече любов

Обичайте себе си. Направете уважението към самите вас ежедневна практика. Няма как да бъдете добри към другите, към любимия човек, ако не сте добри към себе си.

Инвестирайте в отношенията си. Направете си нещо като списък с нещата, които искате да промените в любовния живот, във връзката си. Дори в любовта трябва да си поставяме цели, които да следваме. Обещайте си повече време, което да прекарвате с любимия човек.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК