Тези продукти влияят негативно на кожата на лицето и я променят

Виното понякога съдържа пестициди и сулфиди

23.12.2021 | 12:05 Редактор: Жаклина Иванова
Тези продукти влияят негативно на кожата на лицето и я променят

Жените обръщаме по-често внимание на състоянието на кожата на лицето от мъжете. Понякога забелязваме някои промени в кожата, които не ни харесват. По принцип смятаме, че те се дължат на месечния ни цикъл, процеса на стареене, някоя козметика. Рядко се замисляме, че храните и напитките, които консумираме всекидневно, могат да бъдат причина за подпухване на клепачите например.

Това са няколко продукта, които променят кожата на лицето:

Винено лице

Не консумирате концентрат, но любимата ви алкохолна напитка е виното. Смятате я за по-малко вредна в сравнение в джин, водка, уиски. Освен големи количества захар, виното понякога съдържа пестициди и сулфиди, което кара алкохола да ви дехидратира. В резултат на това, организмът ви губи вода, черният ви дроб е претоварен. Възможни са храносмилателни неразположения.

Кожата на следващия ден след консумацията на вино може да изглежда по-сбръчкана, не така свежа, да е зачервена, отпусната. В дългосрочен план редовната консумация на алкохол може да допринесе за подпухване на клепачите, появата на бръчки около устата, между веждите, фини линии около очите, по-суха кожа, разширяване на порите.

Според западни изследвания, отказването от алкохола за 3 седмици може да помогне на кожата да се възстанови.

Захарно лице

Захарта я има в толкова много продукти, които консумираме, като сладкиши, бисквити, хляб, сосове, напитки. Тя предизвиква редица възпаления в тялото, оказва негативно влияние върху колагена, което ускорява процеса на стареене на кожата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК