Opera D'amore - под диригентската палка на племенника на великия Хосе Карерас

"Концепцията на това шоу е да покажем различни аспекти от любовта между хората", сподели диригентът Давид Хименес

17.12.2021 | 14:31 Редактор: Жаклина Иванова

След половин година отлагане заради пандемията, в неделя българската публика ще се потопи в магията на най-красивата оперна музика, писана за любов.

Зрелищният спектакъл Opera D'amore събира на една сцена едни от най-големите имена в света на операта. А диригентската палка е в ръцете на Маестро Давид Хименес - племенник на великия тенор Хосе Карерас.

"Концепцията на това шоу е да покажем различни аспекти от любовта между хората, взаимоотношенията чрез едни от най-известните оперни дуети, арии на Верди, Пучини, Доницети. Това е едно пътешествие. Мисля, че публиката ще бъде потопена в магията на операта и по-специално - опера, писана за любов", сподели Хименес.

Opera D'amore е първият в света шоу-спектакъл с невиждана досега сценична технология, виртуална реалност, съчетана с изпълнение на оперните звезди.

"Най-хубавото нещо е, че това е адресирано както към почитателите на операта, така и към тези, които за първи път ще гледат опера", обясни диригентът. Това е една от първите му изяви от началото на пандемията. Тя обаче го учи на важни неща.

"Научих, че не можеш да си правиш някои планове в живота, защото изведнъж, за една нощ, всичко се променя. Трябва да си благодарен и да оценяваш нещата, които имаш - семейството, здравето", каза Давид Хименес.

Определя своята 2021 година като коренно различна заради надеждата, която дават ваксините. Казва, че се вдъхновява от малките неща в живота. А операта му дава смисъл.

"Започнах да уча икономика в университета, защото баща ми имаше козметична компания и се предполагаше да продължа семейния бизнес. Един ден обаче му казах: Знам, че очакваш от мен да поема компaнията, но влечението ми към музиката е толкова силно. Ако аз не опитам да се зaнимавам с това, ще съжалявам през целия си живот. Той ме разбра и аз винаги ще съм му благодарен", спомня си Маестрото.  

Вече 27 години Давид Хименес работи на една сцена с чичо си.

"Когато го видиш на сцената - тази щедрост, страст, нежност, сила - такъв е и в живота. Но като всички хора, той не е перфектен, той не е светец, но наистина е невероятен човек", изтъкна диригентът.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК