Защо техно културата в Берлин иска да е част от световното наследство на ЮНЕСКО?

Клубовете ще получат допълнителна защита и субсидии

09.12.2021 | 16:01 Редактор: Тодор Петров
Защо техно културата в Берлин иска да е част от световното наследство на ЮНЕСКО?

Диджеи, организатори на фестивали и фенове на музиката се стремят да осигурят статут на световно наследство на ЮНЕСКО за техно културата в Берлин, който град е популярен тъкмо с клубната си сцена. Желанието им този стил музика и съпътстващите го клубове, които се асоциират с обединението на източната и западната половина на града след падането на Берлинската стена, се случва на фона на опасенията, че е възможно те да изчезнат, пише "Монитор". 

Клубовете ще получат допълнителна защита съгласно законите за планиране и ще имат достъп до субсидии и друго финансиране, ако статутът на ЮНЕСКО бъде предоставен.

Сега тази култура е застрашена от изчезване сочат данни, показващи, че 100 клуба са затворени през последното десетилетие, а стойността на недвижимите имоти в града и въздействието на пандемията от Ковид-19 ще продължат да застрашават стабилността на техното в Берлин.

Припомняме, че по-рано тази година беше направено почти единодушно гласуване в полза на промяната на статута на техно клубовете в Берлин от места за забавление към културни обекти.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК