Как да приготвим вкусен лаврак на скара

Важно е фолиото да е хубаво омазнено, за да не свали кожата на рибката

06.12.2021 | 08:55 Редактор: Искра Ангелова
Как да приготвим вкусен лаврак на скара

На 6 декември Православната църква почита паметта на свети Николай Мирликийски Чудотворец. Николай се родил през втората половина на III в. в Патра, град в малоазийската област. Още от дете бил възпитан в любов към Бога, а в юношеска възраст постъпил в манастир.

Шести декември е наричан още Никулден. За празника се подготвя празнична трапеза, на която трябва да има рибник, приготвен от риба, която най-често е шаран, постен хляб, вино, сарми, жито, фасул и други постни ястия.

Приготвяне:

Необходими продукти:

- няколко риби

- зехтин

- розмарин

- лимони

- босилек

- сол

- фолио

Приготвяне:

Изчиствате хубаво рибите и ги натривате със сол. Намазвате ги със смес от зехтин, розмарин и босилек. Нарязвате лимоните на колелца и слагате по няколко вътре в рибите.

Хубаво намазвате с мазнина рибите от вън, както и фолиото. Завивате поотделно всяка риба, като за подарък. Важно е фолиото да е хубаво омазнено, за да не свали кожата на рибката.

Палите скарата и мятате рибка след рибка – първо от едната страна, после от другата за по няколко минути и готово. Когато е с фолио няма опасност да прегорят, само стават по-вкусни и по-вкусни. А ако вече сте запалили скарата е добре да сложите и някакви зеленчуци за гарнитура – тиквички, патладжани, чушки, съветва az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК