Кой предсказа появата на варианта Омикрон?

Отново замесиха анимационния сериал "Семейство Симпсън"

03.12.2021 | 07:34 Редактор: Тодор Петров
Кой предсказа появата на варианта Омикрон?

В интернет стана много популярен научно-фантастичен филм от 1963 г. "Омикрон" - и това доста разпали някои любители на конспиративни теории. Новият вариант на коронавируса е кръстен на гръцката буква Omicron, но всички говорят за странното име в интернет. 

Хората оприличават Омикрон на всякакви неща - от име във филма Transformers до анимация на "Футурама", а други откриха страховита видеоигра от 1999 г., наречена Омикрон.

През 1963 г. излиза научнофантастичен италиански филм, наречен Омикрон, проследяващ историята на мъртъв работник, който се връща към живота, след като тялото му е завладяно от извънземно, за да научи за планетата ни, така че неговата раса да може да я превземе. В крайна сметка тялото на героя се разбунтува и отблъсква извънземното, а Земята не е превзета.

А феновете на "Семейство Симпсън" са убедени, че анимационният сериал е предсказал варианта Омикрон. В социалните медии някой нарежда редица новинарски монтажи, заедно с това, което смятат, че е сцена от сериала, която показва извънземно, заявяващо, че са от планетата Omicron Persei 8.

Видеото всъщност не е от "Семейство Симпсън", а по-скоро от другото шоу на създателя Мат Грьонинг - "Футурама".

Но нито "Семейство Симпсън", нито "Футурама" са предсказали варианта Омикрон. Писателят на Симпсън - Ал Джийн, наскоро се изказа за донякъде ясновидската способност на шоуто да предсказва някои от най-големите събития на планетата през последните 30 години. 

Той отбеляза как един от колегите му писатели дава много просто обяснение: Ако напишете 700 епизода и не предвиждате нищо, значи сте доста лоши писатели. Ако хвърлиш достатъчно стрели на дартс, все ще уцелиш десетката.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК