Гришо показа голямо сърце, дари 30 хил. лв. на Езиковата гимназия в Хасково

С парите са закупени най-модерни микроскопи за часовете по Биология

01.12.2021 | 17:54 Редактор: Елеонора Танева

Григор Димитров дари 30 хиляди лева на езиковата гимназия в Хасково. Тенисистът за пореден път показа голямо сърце и привързаност към родния си град. Чрез своята фондация именитият българин е направил дарение на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров".

"Преди повече от 6 месеца с мен се свързаха от фондация "Григор Димитров" и ме поканиха на среща. Те ми предложиха да дарят средства за нещо, от което училището има най-голяма нужда. Предварително не знаех за каква сума става въпрос", сподели директорът на училището Деян Янев.

След план-сметката, която той прави, са дарени 30 000 лева. С тях вече е подменена вентилацията на физкултурния салон и са закупени най-модерни микроскопи и оборудване за тях. 

"Ние сме осигурили с помощта на фондацията 6 микроскопа с перфектни камери, свързани с компютри. Така учениците могат да работят пълноценно по проекти", сподели преподавателят по биология и здравно образование Даниела Димитрова. 

Григор Димитров е любимец и пример за младежите в Хасково. 

"Новата техника ни помага по-удобно да разглеждаме и анализираме в часовете по Биология", казват ученици.

Майката на тенисиста също преподава в Езиковата гимназия. А щедрият жест на сина ѝ е вдъхновил останалите учители в следващите месеци да направят учебния кабинет още по-впечатляващ.

30-годишният Димитров не за първи път помага на Хасково. В началото на пандемията той дари респиратори на болницата.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК