Заради Ковид-19: Редица страни забраниха базарите, дядоколедовците значително намаляха

Властите в Русия отпуснаха мерките

29.11.2021 | 19:47 Редактор: Жаклина Иванова

Дядо Коледа вече трябва да има сертификат, за да може да работи. Заради нарастване на новите случаи на коронавирус редица страни забраниха коледните базари.

Дядо Коледа е напът да остане безработен. Първите примери за това идват от Германия. Там желаещите да се превъплътят в образа му са сериозно ограничени от действащите мерки.

В Бавария вече развалиха коледните базари заради забрана на регионалните власти. В Австрия заради пълния локдаун коледни базари ще има чак в средата на декември.

Базарите обаче, вече отвориха в Словения. Хиляди лампички грейнаха в столицата Любляна. Впечатляваща е и коледната украса в Хърватия. В столицата Загреб грейнаха огромни фигури, а коледният базар се смята за един от най-красивите в Европа.

Празнично е настроението и в Москва. Най-голямата пързалка в столицата отвори с мащабно шоу. 20 000 квадратни метра и 3600 тона лед на "Червения площад" посрещнаха желаещите да карат.

Въпреки доскоро сериозната ситуация в страната, властите в Русия отпуснаха мерките. За влизане на площадката не е необходим QR код.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК