Невероятните ползи на маслото от синя вратига

Хидратира, успокоява кожата, действа противовъзпалително

27.11.2021 | 17:52 Редактор: Здравко Черкезов
Невероятните ползи на маслото от синя вратига

Грижата за кожата с продукти от природата е важна част от поддържането на добрия ѝ външен вид и младост. Билките и етеричните масла от тях са именно такава мощна грижа, която доставя на кожата ценни вещества, витамини, минерали, антиоксиданти, които поддържат баланса в нея.

Какво представлява синята вратига?

Синята вратига е билка от семейството на лайката. Подобно на лайката, вратигата също има изключително мощни противовъзпалителни свойства. Тя потиска възпаленията в кожата, предизвикващи ранно стареене, увреждания на клетките, бръчки, раздразнения, акне.

Защо маслото от синя вратига е полезно за кожата?

Съединенията в маслото от синя вратига имат полезни свойства спрямо кожата. Те хидратират в дълбочина, което е особено подходящо за суха кожа през зимата. Могат да подобрят симптомите на сухота, дразнене, зачервяване, поява на пъпки и акне, бръчки.

Неслучайно маслото от синя вратига се използва и в козметичната индустрия, като се влага в почистващи продукти, серуми за лице за дневна и нощна употреба, ексфолиращи маски, лосиони. Може да се използва за различен тип кожа, тъй като овлажнява дълбоко и подобрява цялостната текстура на кожата.

Кои са ползите за кожата от маслото от синя вратига?

Маслото от синя вратига съдържа няколко съединения, които имат силен противовъзпалителен характер. Те могат да помогнат на кожата да се справи със зачервяванията, дискомфорта, подуването, появата на възпалени пъпки. Тази билка действа като естествено средство за ускоряване на оздравителните процеси в кожата, включително и зарастване на рани. Подходяща грижа е за предпазване от слънчеви лъчи. Може да допринесе за намаляване на стареенето, появата на фини линии и бръчки.

Хидратира в дълбочина

Маслото от вратига допринася за добрия воден баланс в кожата, като хидратира в дълбочина. То може да помогне за овладяването на сухотата през зимата, като образува тънък филм върху кожата, подпомагайки задържането на влагата в нея.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК