Подходяща закуска за диабетици

Зеленчуков омлет, купичка с кисело мляко, тост с авокадо

27.11.2021 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Подходяща закуска за диабетици

Храненето при диабетиците е от съществено значение за поддържането на баланса на кръвната захар, но и за доброто здравословно състояние. Как закуската да бъде вкусна, полезна, засищаща и спомагаща за баланса на кръвната захар?

Зеленчуков омлет

Яйцата са чудесен протеин за закуска, помагащи за поддържане на стабилни нива на кръвната захар за часове. Според редица западни проучвания, стартирането на деня със закуска с високо съдържание на протеини може да предотврати драстичните промени в кръвната захар.

Зеленчуковият омлет приготвен с яйца, свеж спанак, малко домат, лук и за финал малко обезсолено сирене ще ви даде един засищащ и енергичен старт на деня. По желание може да добавите и препечена филийка пълнозърнест хляб.

Купичка с кисело мляко

Натуралното кисело мляко също е богато на протеини и е чудесно за баланса на кръвната захар. Към него може да добавите горски плодове, семена от чиа, смляно ленено семе, които ще ви доставят и полезни фибри, витамини.

Тост с авокадо

Ако сте свикнали да хапвате за закуска нещо тестено, като сандвич, може да опитате пълнозърнеста препечена филийка с авокадо. Авокадото е богато на фибри и мононенаситени мастни киселини, които могат да помогнат да се намали рискът от рязко покачване на кръвната захар след хранене. Към тоста и авокадото може да добавите яйце за повече протеин или пък домат.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК