fallback

Whitesnake тръгват на прощално турне, за последно забиват в село Могилово

Малкото селце е истинска долина на рока

26.11.2021 | 17:55 Автор: Искра Ангелова

Легендарната рок група Whitesnake тръгва на прощално турне. Последният концерт на рок великаните, водени от Дейвид Ковърдейл, ще бъде в България, в село Могилово. Как местните хора се готвят за голямото събитие?

През 1978 година легендата на хардрока Дейвид Ковърдейл основава Whitesnake. След близо 50 години, няколко мулти-платинени албума и милиони фенове по света, рок легендите тръгват на прощално турне. За последно те ще забият в сърцето на село Могилово. 

Там, в подножието на могилите, ги очаква домакинът Александър Алексиев. Рокаджия до мозъка на костите си. Tой кани групата без да се замисли, чака потвърждението с месеци.

"Много силно се надявахме, но в крайна сметка, докато не получихме одобрение от мениджмънта на групата и от самата група, не бяхме сигурни, че ще ни сбъднат тази мечта. Честно казано, ако някой преди 20 години ми беше казал, че макар и частично ще бъда отговорен за това тези групи да дойдат в България, нямаше да повярвам", каза мениджърът Александър Алексиев.

Малкото селце в полите на централна Средна гора всъщност е истинска долина на рока. Земята там е отъпкана от рок динозаври още през 2017 г., когато на турне идват Dee Snider от Twisted Sister, Gotthard, Doro Pesch и Dirkschneider. 

След всички концерти и срещи с най-големите имена, Александър създава истински рок олтар.

"Това е снимката ми с Dee Snider по време на фестивала. Това е снимката с момчетата от Gotthard, с целия ни екип. Страхотен подарък. Това са палките, които след шоуто си ни подари барабанистът на Gotthard", допълни Алексиев.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback