fallback

Ето няколко начина да се справите с подпухналите очи

Намалете приема на солени храни и алкохол

12.11.2021 | 20:15 Автор: Искра Ангелова

На всеки се случва да се събуди с подпухнали очи или тъмни кръгове под очите. Има много кремове, с които може да се мажете сутрин или вечер, за да избегнете това. Но най-добре е да разберете кое води до появата на тъмни кръгове. Генетични фактори, лошо хранене, лоша лимфна циркулация - всичко това може да е причина за подпухналите очи. Ето няколко съвета как да се справите с тях по естествен начин, според американския "Cosmopolitan".

1. Използвайте студени компреси

Сложете влажни кърпи под очите, без да ги натискате прекалено много към кожата. Така веднага ще усетите и видите, че кожата ви се успокоява. Студеният компрес помага да се свият кръвоносните съдове, което води до намаляване на подпухването, казва дерматологът Мона Гохара.

2. Спете по гръб

Ако спите по гръб, e по-малко вероятно да се натрупва течност под очите. Така очите ви няма да са толкова подпухнали и подути, когато се събудите сутрин. Ако не ви е комфортно да спите по гръб, поне сменете памучната възглавница с копринена - така се минимализира триенето, информира teenproblem.net.

3. Намалете приема на солени храни и алкохол

Опитвайте да избягвате хапването на прекалено солени храни и не пийте много алкохол. Тези две неща водят до задържане на течности. А това е главният виновник за подпухнлите очи и торбичките.

4. Медитирайте

Опитайте да намерите нещо, което ви помага да релаксирате и ви успокоява. Колкото по-стресирани и разтревожени сте, толкова по-лесно се появяват торбички под очите. Стресовият хормон кортизол предизвиква появата на торбички. Много хора намират спокойствието чрез медитация, йога, разходки или тичане.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback