fallback

Диетолог разкри ползата и вредата от хляба

Пълнозърнестият е много по-здравословен, съдържа повече диетични фибри

14.10.2021 | 21:50 Автор: Искра Ангелова

Хората трябва да се откажат от консумацията на хляб, приготвен от първокласно брашно, смята диетологът Марина Макиша. Той потенциално повишава нивата на кръвната захар, което може да доведе до диабет и затлъстяване, съобщава Nation News.

"Пълнозърнестият хляб е много по-здравословен, съдържа повече диетични фибри. Този вид хляб е много по-полезен. Важно е да се съобразявате с количеството. Не бива да ядете повече от 100 грама хляб – това е излишно за организма", твърди специалистът.

Макиша добави, че не си струва да се отказвате напълно от хляба. Тя посъветва да се използват само здравословни продукти и да се следи количеството храна на ден. "Тези, които имат заболявания, свързани с алергични реакции, не трябва да ядат. Ако някой не обича хляб, тогава трябва да включи пълнозърнести храни в диетата си", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback