Японската принцеса Мако се отказа от титлата заради годеника си, губи милиони

29-годишният адвокат е заснет на летището с интересна за местните визия

29.09.2021 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова
Японската принцеса Мако се отказа от титлата заради годеника си, губи милиони

Любовта не признава граници. Това показаха принцеса Мако и нейният годеник, които след три години чакане най-сетне могат да сключат брак. По данни на Associated Press, 29-годишният адвокат Кей Комуро е кацнал в Япония с полет от Ню Йорк, за да подпише най-сетне със своята любима, с която се сгоди още през септември 2017 г.

29-годишният мъж, заради когото племенницата на император Нарухито се отказва от своята титла, е заснет на летището с интересна за местните визия. Той носи риза и сако, но косата му, която е по-дълга, е вързана на опашка – прическа, която не е най-удачна за човек, който иска да сключи брак с жена с благородническо потекло.

Кей Комуро, който е роден в Йокохама, вече е поставен под двуседмична карантина заради предпазните мерки срещу коронавируса, свързани с идващи от САЩ. След като тя изтече, той ще може да види принцеса Мако и най-вероятно двамата ще дадат съвместна пресконференция.

01

Очаква се известната двойка да сключи брак през октомври и да замине за Ню Йорк, където смята да се устрои.

Край на дългото чакане

Двамата влюбени имаха доста спънки по пътя към мечтаната сватба, за която още не е ясно дали ще се състои. След като двамата чакат близо 3 години, за да сключат брак, може и просто да подпишат на скромна церемония без много гости и шум.

Кей и Мако трябваше да се венчаят още през 2017 г., веднага след обявяване на годежа им, но заради това, че тя е принцеса, а той няма знатно потекло, нещата се проточиха. Дядото на булката – император Акихито, абдикира и постът му пое неговият по-голям син Нарухито през 2019 г. Година и половина след това за престолонаследник бе обявен принц Акишино (бащата на принцеса Мако). Това наложи отлагане на сватбата. По-късно заради сума, която младоженецът получава за своето образование – 36 000 долара, при това от бившия годеник на майка му, плановете им отново се провалиха.

0222

Принцесата става обикновена японка заради любовта си

Комуро, който още през 2018 г. заминава в Ню Йорк, се връща в Япония, за да може най-сетне да се свърже във вечен съюз с принцесата. След това обаче тя ще загуби своята благородническа титла и трябва да се раздели с императорското семейство, като заживее като обикновена гражданка. Това няма да стане на традиционна церемония, а в тесен кръг, отбелязват японските медии.

Мако има правото да получи зестра от 1,35 милиона щатски долара. Тя обаче е първата жена в историята на семейството след Втората световна война, която смята да се откаже от нея, защото все пак сумата е за сметка на данъкоплатците. От своя страна правителството няма нищо против решението ѝ.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК