Няколко сигурни признака, че прекалявате с кафето

Неусетно можете да злоупотребите с количеството кофеин

28.09.2021 | 18:27 Редактор: Юлия Христова
Няколко сигурни признака, че прекалявате с кафето

Кафето е част от живота на милиони хора по света. То е пръв помощник в събуждането и освежаването сутрин, на обяд и следобед – във всички моменти, в които имаме нужда от енергиен тласък и ободряване. Кафето е любима напитка, защото има фантастични аромат и вкус, които доставят удоволствие на сетивата. Любителите на кафето пият любимата си напитка не само заради енергийните ѝ качества, но и заради насладата от вкуса и аромата му. 

Неусетно можете да злоупотребите с количеството кофеин. Това може да има своите проявления, странични ефекти, дори симптоми и здравословни проблеми. 

Кофеинът е стимулант. Той въздейства на нервната система. В малки количества той се използва дори като част от редица медикаменти за успокояване и намаляване на болката. Но в големи количества може да има обратния ефект, пише healthdigest.com. 

Кофеинът е вещество, което стимулира мозъка и централната нервна система. То ви помага да се чувствате по-енергични, будни и дейни. Среща се не само в кафето, но и в някои газирани и енергийни напитки, барчета, чайове, шоколад.

Един от най-честите симптоми на предозиране с кофеин е треморът. Треперенето на крайниците е проява на прекалена възбуденост на нервната система. Може да се усети като внезапен прилив на енергия, вибрация в кръвоносните съдове или крайниците.

Цялата статия четете в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК